קינואה

קינואה-  פחמימה מעולה, המון חלבון ומלא סיבים, ויטמינים ומינרלים

המתכון מכיל 3-4 מנות, כל מנה כ- 250 קלוריות

פילאף קינואה-  מוגש חם אבל טעים גם קר☺

מצרכים :

1/4 כוס גזר

1/4 כוס בצל ירוק

2 כפות סלרי אמריקאי

חצי פלפל אדום

חצי פלפל ירוק

2 כוסות קינואה מבושלת (בערך כוס ורבע קינואה לפני בישול)

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

1 כפית אורגנו טרי או יבש

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

1/2 כוס שקדים או אגוזי לוז חתוכים

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את הקינואה היטב במסננת . לבשל אותה עם שתי כוסות מים (הרתחה ואז על אש הכי נמוכה למשך כ20 דקות. לסגור את האש ולהשאיר את הסיר סגור לעוד 10 דקות. כשהקינואה מוכנה יוצאת לה מן קליפה שקופה).

לקצוץ את כל הירקות דק מאוד.

לחמם במחבת את השמן ולהפיץ את הירקות, לשמור על פריכותם. להוסיף את השום, אורגנו, מלח ופלפל.

לקלות את השקדים במחבת יבשה ולהוסיף את כל המרכיבים לקינואה המבושלת. לערבב היטב.

הצעת הגשה – לדחוס את הסלט בכוס ולהפוך על הצלחת. מומלץ כתוספת למנה בשרית או כארוחת צמחונית קלילה.

 

בתיאבון,  קרן לפידות שווקי, תזונאית קלינית