מתכונים לחגים

מתכונים לחגים

מתכונים לחגים שיביאו מחמאות .... וגם לא יפגעו בתוצאות

דג בפלפלים – 8 מנות ( כ- 230 קלוריות למנה ) מצרכים :

8 פרוסות דג – עדיף בקלה, סלמון או נתחי טונה

כף שמן זית
בצל גדול חתוך לרצועות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
6 פלפלים מכל הצבעים חתוכים לרצועות
עשבי תיבול לפי טעמכם (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה :

לסדר בתבנית גדולה את נתחי הדג.
להקפיץ קלות בשמן זית את הפלפלים, להוסיף את רצועות הבצל, שום וקוביות העגבנייה
ולתבל במלח ופלפל.
לשפוך את התערובת על נתחי הדג – להשתדל לכסות אותם.
אופים בחום בנוני עד שהדג מבושל והירקות מצטמצמים (בערך 20-40 דקות תלוי בסוג ועובי הדג).

פשטידת בשר וכרישה – 10 מנות (כ- 150 קלוריות ) מצרכים:


4-5 כרישות
חצי קילו בשר טחון (ללא שומן, עדיף לטחון לבד !)
3 ביצים
3-5 כפות קמח מצה
מלח ופלפל לפי הטעם
כף שמן זית


אופן ההכנה :

שוטפים היטב את הכרישות וחותכים לפרוסות עד חצי החלק הירוק.
מבשלים אותן במים עד לריכוך, מסננים וסוחטים היטב.
מערבבים את הכרישות עם הבשר הטחון ומוסיפים את הביצים, קמח מצה, מלח ופלפל.
מערבבים היטב. משמנים תבנית עם כף שמן ויצוקים את התערובת.
מכניסים לתנור חם (חום בנוני) למשך כ- 40 דקות, עד להשחמה.


סלט קינואה עם חמוציות ואגוזים - 4 מנות ( כ-230 קלוריות איכותיות למנה ) מצרכים :


כוס קינואה יבשה
ראש חסה ערבית שטופה יבשה וקצוצה גס
2 כפות נענע קצוצה + כף פטרוזיליה+ 2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות חמוציות יבשות
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות אגוזי מלך קצוצים טבעיים
כף בצל סגול קצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל


אופן הכנה :

מרתיחים את הקינואה עם כוס וחצי מים, סוגרים את האש, מערבבים היטב ומכסים את הסיר. משאירים את הסיר מכוסה לחצי שעה (זה האידוי...)
בצלחת עמוקה מניחים את החסה ומתבלים במלח ופלפל.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים ומתבלים .

עוגת גזר משופרת – 16 פרוסות ( כ- 150 קלוריות לפרוסה) :

חומרים לתבנית מלבנית (אינגליש קייק) באורך 35 ס"מ:

3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1/3כוס שמן קנולה ועוד כפית לשימון
1 כוס קמח לבן + 1/2 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה +1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון + 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס פירות יבשים (צימוקים/ ג'ינג'ר מסוכר קצוץ/ משמש מיובש קצוץ)
2 כוסות גזר, מגורד דק


אופן ההכנה:

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בזרם דק. מוסיפים קמח ותבלינים ומעבדים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים צימוקים ואגוזים ובסוף גזר.
מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות