מתכונים חגיגיים ובריאים לפסח

מתכונים חגיגיים ובריאים לפסח

סלט חסה, סלרי ואגוזים – 7 מנות (כ- 60 קלוריות למנה )


 

מצרכים:                                  

חצי חסה אמריקאית                                       

3 גבעולי סלרי ללא עלים , מקופים קלות                               .                           

חופן אגוזי מלך קצוצים גס                               

3 שיני שום                                               

2 כפות מיץ לימון                                           

2 כפות שמן זית                                          

מלח ופלפל לפי הטעם  

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים את עלי החסה, קורעים או חותכים לפיסות ומעבירים לקערה.

פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.

כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה יחד עם הלימון, שמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב

מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים , מערבבים ומגישים

תבשיל קדרה בשרי מהמם !!! 10 מנות (כ- 180 קלוריות למנה)

מצרכים:

1.5 ק"ג בשר בקר שריר חתוך לקוביות גדולות

2 כפות שמן זית איכותי

כף אורגנו + כף בזיליקום

ראש שום קלוף (שלמות)

10 בצלים קטנים קלופים שלמים

5 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות

2 סלסלות פטריות מעורבות, שטופות היטב (בלי רגל)

3 עלי דפנה, פלפל שחור ומלח, כפית גרגירי פלפל אנגלי

יין אדום יבש

 

הכנה:

בסיר גדול לחמם היטב את השמן ולצלות את הבשר יחד עם עשבי התיבול, פלפל ומלח,, להוציא אותו לקערה. להוסיף לסיר את הגזרים, בצלים ושום עם הפלפל האנגלי ועלי הדפנה.

להחזיר את הבשר ולערבב בעדינות.  להוסיף את היין + רבע כוס מים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל על אש הכי נמוכה כחצי שעה

להוסיף את הפטריות ולערבב בעדינות. לבשל עוד שעה-שעה וחצי על להבה מאוד נמוכה.



חג שמח !!!

קרן לפידות-שווקי, דיאטנית קלינית BsC RD

תזונה רפואית, הרזיה, תזונת ילדים ונוער, תזונת ספורט
 יעוץ אישי וקבוצות תמיכה

054-2517199,     www.eathealthy.co.il This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ,