ט"ו בשבט טעים וגם בריא !

עוגת בריאות של קרן

מצרכים:

100 גרם שיבולת שועל גסה + 100 גרם שיבולת שועל "הכנה מהירה", טבעי

3 ביצים

כוס וחצי חלב 1%

כפית תמצית וניל

כפית תמצית רום

קינמון לפי הטעם (בערך כף)

5 שקיות ממתיק / 3 כפות דבש או סילאן

4 כפות צימוקים שחורים (אפשר להחליף בפרי יבש אחר על פי התחליפים *)

25 חצאי אגוזי מלך

** תחליפי פירות יבשים = כף צימוקים =2 שזיפים =3 משמשים =2 תמרים = כף חמוציות

אופן ההכנה:

בסיר מבשלים על אש בנונית את החלב, כשמגיע לרתיחה מסירים מהאש ,מוסיפים את הממתיק או הדבש ומערבבים.

בקערה שמים את שיבולת השועל ומעל שופכים את החלב, מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.

מערבבים בנפרד את הביצים עם תמצית הרום והווניל ומוסיפים לקערה עם שיבולת השועל.

קוצצים את הפירות היבשים והאגוזים ומוסיפים לקערה, מוסיפים גם את הקינמון.

מערבבים הכול יחד היטב.

התבנית בנונית (של טוסטר אובן) מפזרים כף שיבולת שועל ומעל שופכים את התערובת, כך שהפירות והאגוזים מפוזרים באופן שווה על פני התבנית.

אופים למשך חצי שעה בחום בנוני עד שמתקשה ומזהיב מעט.

אפשר לפזר מעט קינמון למעלה.

 

** מתאים בתור ארוחת ביניים, אחר הצהריים כשמתחשק משהו מתוק.

     המתכון מכיל 16 מנות.

2 פרוסות או פרוסה אחת +מעדן דיאט .

 

פינוק בריאות

 

לוקחים תמר חוצים אותו ומכניסים אגוז מלך.

2 תמרים ממולאים = מנה. מכיל מנת פרי וחצי מנת שומן

 

חג ט"ו בשבט שמח וטעים