הפינה החודשית

פירות החורף

 

פירות החורף

 

מהם הסגולות של פירות החורף?

מה עדיף – בננה או תפוז ?

מיץ אשכוליות או רימון?

 

     מיצי פירותישנה סברה כי מיץ תפוזים חשוב לבריאותינו וכי מיץ אשכוליות שורף שומנים,האם כך ? 

      מיצי פירות מלאים בסוכרים ואינם מכילים את הסיבים התזונתיים ולכן עדיף לצרוך אותם כפירות שלמים, גם את פירות ההדר כמו – אשכולית, תפוזים ומנדרינות.

 

    אינדקס גליקמי - גם לפירות החורף אינדקס גליקמי שונה אשר משפיע על עליית רמות הסוכר בדם ועל מידת השובע שהם מקנים לנו.

    למשל למיצי פירות כמו מיץ אשכולית או מיץ תפוזים אינדקס גליקמי של 42-48, לעומת פרי שלם של תפוז או אשכולית בעלי אינדקס גליקמי של 25 הנחשב נמוך מאוד!

 

    רימונים לפרי הרימון אינקדס גליקמי נמוך מאוד והוא בעל סגולות תזונתיות ורפואיות רבות.

    הרימון עשיר באנטיאוקסידנטים חזקים במיוחד הנקראים "פלבנואידים" העוזרים בשמירה על תקינות כלי הדם ובכך מונעים מחלות לב וטרשת עורקים.

    שתיית חצי כוס מיץ רימונים נמצאה גם כמונעת תהליכים הגורמים להתקפי לב – כמובן שעדיף לאכול את הפרי מאשר לשתות את המיץ ...

     מכיוון שתקופת הרימונים קצרה, כדי להנות ממנו לתקופה ארוכה יותר, ניתן לאחסן את הפרי בקירור 4-5 חודשים, הוא נשאר מזין וטעים!

 

     פירות החורף בעיקר פירות ההדר עשירים בויטמין C אשר לו יש חשיבות בתפקוד מערכת החיסון של הגוף. הכי טוב לגוון הצריכת הפירות, גם טעים וגם בריא!

 

     מנת פרי = חצי רימון / תפוז בינוני/ מנדרינה/קלמנטינה/ חצי בננה או בננה קטנה/ חצי אשכולית/ חצי פומלית/ שליש פומלה/ גויאבה בנונית/שליש מנגו/ חצי כוס סלט פיר

 

מתכונים טעימים עם פירות החורף

סלט חצילים ברימוני

3 חצילים בנוניים                                  

2 רימונים                                             

3 בצלים ירוקים                                    

כף שמן זית                                          

2 כפות חומץ בן יין                                .

2 כפות סויה                                        

1 כפית דבש קל

מלח ופלפל שחור גרוס גס

 

דוקרים את החצילים כמה פעמים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומרככים במיקרוגל (אפשר גם לקלות בתנור). חוצים אותם ומרוקנים את התוכן לקערה.. מרוקנים את הרימונים לקערה ומערבבים בעדינות. מוסיפים בצל ירוק קצוץ דק, שמן זית ושאר התבלינים. מגישים את הסלט חמים.

 

סלט בייבי עם פומלית מתוקה

      3 כוסות עלי בייבי                               

      צרור עלי חסה קרועים גס                     

      חצי פומלית מתוקה בפלחים                   

      2 כפות חומץ בלסמי                            

      2 כפיות דבש קל                                  

      מלח ופלפל שחור גרוס גס                    

 

שוטפים את עלי הבייבי והחסה ומייבשים היטב. בקערה מערבבים את החומץ, דבש, מלח ופלפל. מוסיפים את עלי הבייבי, חסה ופומלית, מערבבים בעדינות ובתיאבון!

אפשר להחליף את הפומלית בחצי כוס גרגירי רימון או בשליש מנגו חתוך

 

  

בתאבון

קרן לפידות-שווקי

דיאטנית קלינית, קבוצות תמיכה וקליניקה אישית

054-2517199